YouTube đŸŽ„

YouTube - visa dina videoklipp pÄ infoskÀrmen

YouTube Àr vÀrldens största webbplats för uppladdning, visning och delning av videoklipp. Visa dina videoklipp pÄ infoskÀrmar genom att klistra in adressen, till YouTube-videon som du vill visa, i ett nytt anslag.

SĂ„ hĂ€r lĂ€gger du till ett YouTube-anslag

  • GĂ„ till YouTube.com. Sök upp ditt videoklipp, och kopiera adressen till videon.
  • Logga in pĂ„ ditt konto pĂ„ app.pintomind.com. Klicka pĂ„ Nytt Anslag, vĂ€lj "YouTube" i menyn och klistra in adressen till videon i fĂ€ltet "Adress till video"
  • VĂ€lj om du vill visa med ljud och textning, och om videoklippet ska visas i huvudanslag eller i fullskĂ€rm.

Vilka videor kan visas?

  • Du behöver ha rĂ€ttigheter till att visa videoklippet som du önskar att visa. PĂ„ supportsidorna till YouTube kan du lĂ€sa mer om upphovsrĂ€tt pĂ„ YouTube. Tryggast Ă€r att visa videor som du sjĂ€lv har skapat och laddat upp pĂ„ YouTube, eller som du har fĂ„tt godkĂ€nnande till att visa.
  • Videoklippet mĂ„ste vara 'public' eller 'unlisted'. Du kan inte visa videor som Ă€r 'private'. LĂ€s mer omatt  Ă€ndra videons sekretessinstĂ€llningar pĂ„ YouTubes hjĂ€lpsidor.
  • Det Ă€r inte möjligt att visa kanaler eller direktsĂ€ndningar. Videoklippet bör vara under 10 minuter, och mĂ„ste ha en egen adress.

Behöver jag ladda upp min video till YouTube?

Ja, videor du vill visa mĂ„ste vara uppladdade till YouTube. PĂ„ YouTubes hjĂ€lpsidor hittar du hjĂ€lp till att  ladda upp videor. Om du inte vill att videon ska vara sökbar för andra, kan du Ă€ndra videons sekretessinstĂ€llningar till 'unlisted' nĂ€r du laddar upp videon.

Kan jag visa pÄ alla skÀrmar?

YouTube-anslag krĂ€ver mycket av de fysiska skĂ€rmarna de visas pĂ„. Det kan se bra ut nĂ€r du förhandsvisar pĂ„ egen pc, men inte pĂ„ den fysiska skĂ€rmen som hĂ€nger ute. Du bör dĂ€rför kontrollera vad för slags fysiska skĂ€rmar du anvĂ€nder, och testa om YouTube-anslag visas bra. HĂ€r har vi samlat vĂ„ra rĂ„d och erfarenheter nĂ€r det gĂ€ller utrustning som passar bĂ€st för visning av YouTube-anslaget pĂ„ PinToMinds informationsskĂ€rmslösning.

Generella och viktiga rÄd för att visningen ska bli bra, Àr att webblÀsare och programvara pÄ skÀrmen Àr uppdaterade, och att skÀrmen Àr kopplad till ett bra nÀtverk. Det bÀsta Àr nÀtverk via kabel, men ett bra trÄdlöst nÀtverk fungerar ocksÄ.

LÀngd och format pÄ video, och antal videoanslag pÄ skÀrmen har ocksÄ pÄverkan pÄ kvaliteten pÄ visningen. Att visa video över lÄng tid skapar ofta utmaningar knutet till internminnet och systemprestanda. Vid visning av video rekommenderar vi daglig omstart av hardware.

Nerladdning och buffring

Visning av YouTube-anslag krÀver att man hela tiden har bra nÀtverk. Om man har ett svagt eller inget nÀtverk kan videon bli stÄende och buffra och försöka att ladda in. Vi har lagt in en timeout sÄ att om videon inte har startat inom 5 sekunder kommer skÀrmen automatiskt att gÄ vidare till nÀsta anslag.

Man kan uppleva lite buffring de första visningsrundorna, men det blir ofta bÀttre och bÀttre efterhand. DÀrför kan det vara bra att ha lite tÄlamod de första rundorna. Uppspelningen blir ofta Ànnu mer stabil efterhand.

FrĂ„gor? Ta kontakt med oss pĂ„ support@pintomind.com!