Webbsida/URL đŸ’»

Vill du visa en webbsida pÄ dina informationsskÀrmar? Realtidsvisning av kollektivtrafiken, energirapporter, eller en annan webbsida som Àr anpassad för infoskÀrmar?

Denna typ anslag Ă€r en betafunktion. MĂ„nga av vĂ„ra kunder anvĂ€nder den, men eftersom den inte Ă€r fullt utvecklad, Ă€r den Ă€nnu inte Ă€r synlig bland anslagstyperna i app.pintomind.com. 

MÄste vara anpassade för infoskÀrmar

Webbsidor som ska visas pÄ infoskÀrmar mÄste vara anpassade till en sÄdan visning. LÀsbarhet och nedladdning Àr viktigt att ta hÀnsyn till; sidan mÄste vara lÀtt att lÀsa och den mÄste vara snabb - tunga sidor kommer att leda till en lÀgre kvalitet pÄ informationsskÀrmen. Sidan bör ocksÄ vara utformad sÄ att layouten kan anpassas till olika skÀrmstorlekar.

Det Àr inte möjligt att visa webbsidor som krÀver inloggning.

Utseendet kan variera

Webbsidor visas pÄ olika sÀtt beroende pÄ upplösning pÄ skÀrm, innehÄll och teknik pÄ webbsida, webblÀsare, operativsystem och hÄrdvara som anvÀnds. Visning av en webbsida pÄ en informationsskÀrm kan se annorlunda ut Àn nÀr du förhandsgranskar pÄ din egen maskin.

Vi försöker att anpassa visningen till vanliga kombinationer och standarder, och Ă€r intresserade av dina synpunkter och om du har nĂ„gra frĂ„gor eller kommentarer.

Skapa ett URL-anslag

  1. Klicka pĂ„ den hĂ€r lĂ€nken för att komma till sidan dĂ€r du skapar URL-anslaget. 
  2. Klistra in adressen till webbsidan du vill visa i fÀltet för webbplatsadressen.

Lycka till, vi hoppas att det fungerar bra för dig!


Zooma i URL-anslag

Det gÄr att stÀlla in zoom-nivÄ pÄ visningen av URL-anslaget. Ta tag i reglaget för att zooma in eller ut, och förhandsvisa innan du sparar.

Webbsidor som har instÀllningar för hur de ska visas vid olika upplösningar (med sÄ kallad responsiv webbdesign) anpassar sig till zoomningen.

Om webbsidan inte visas

Det finns tvĂ„ vanliga orsaker till att webbsidor inte visas pĂ„ informationsskĂ€rmar och/eller nĂ€r du förhandsvisar informationsskĂ€rmar. 

HTTP kan inte visas pÄ HTTPS

En sida som anvĂ€nder HTTP kan inte visas om du anvĂ€nder HTTPS. Orsaken Ă€r att HTTPS har en högre sĂ€kerhetsnivĂ„, och automatiskt avvisar alla sidor med HTTP. 

MÄnga anvÀnder HTTP för visning av skÀrm och HTTPS för administration, och dÀrför kan man uppleva att sidan inte visas i förhandsvisning, men att den visas pÄ den fysiska skÀrmen.

Du kan lÀsa om skillnaden pÄ HTTP och HTTPS pÄ Wikipedia. Var uppmÀrksam pÄ att, att byta frÄn HTTPS till HTTP ger lÀgre sÀkerhet, pÄ grund av att HTTP inte har krypterad dataöverföring.

Lösningar:

Kolla om sidan du vill visa finns som HTTPS. I sÄ fall bör du anvÀnda denna, och dÄ ska sidan kunna visas bÄde pÄ infoskÀrm och i förhandsvisning, oavsett om dessa anvÀnder HTTP eller HTTPS.

Om sidan visas pÄ den fysiska infoskÀrmen, men inte nÀr du förhandsvisar, kan du byta till att administrera via http://app.pintomind.com.

Om sidan inte visas pĂ„ infoskĂ€rmen kan du kolla om den anvĂ€nder HTTPS i skĂ€rmadressen, och byta till HTTP. 

Sidor kan vara spÀrrade mot visning

Vi anvÀnder iframe, kod för att inkludera en webbsida i en annan webbsida, för att visa webbsidor pÄ infoskÀrmar. Vissa sidor har en spÀrr mot att visas i iframe pÄ externa webbsidor. För sÄdana sidor Àr det dessvÀrre inte nÄgot vi kan göra frÄn vÄr sida, men vi kan gÀrna hjÀlpa dig att testa om detta gÀller för sidan som du vill visa.

Lösningen för att visa en sĂ„dan sida Ă€r att leverantören av sidan öppnar upp för visning i iframe pĂ„ externa sidor. Vi rekommenderar att du tar kontakt med leverantören och förklarar vad du önskar att visa, och var, och hör om de kan öppna för detta. 

URL-anslag kan inte visas i mobilappen

Den hÀr anslagstypen Àr en betafunktion, och kan inte visas i mobilappen, PinToMind Go, Ànnu.

FrĂ„gor? Ta kontakt med oss pĂ„ support@pintomind.com!