Hantera anvĂ€ndare đŸ‘©đŸ»â€đŸ’»đŸ‘šđŸ»â€đŸ’»

LÀgga till anvÀndare

Du hittar anvĂ€ndaradministration genom att vĂ€lja  "AnvĂ€ndare" i menyn uppe till vĂ€nster.

AnvĂ€ndare lĂ€ggs till genom att skriva in namn och e-postadress. NĂ€r du klickar pĂ„ "Skicka" skickas ett e-postmeddelande med en inbjudan till anvĂ€ndarens e-postadress.

Anpassa rĂ€ttigheter 

NĂ€r du har bjudit in en anvĂ€ndare kan du vĂ€lja om anvĂ€ndaren ska vara Administratör (fullstĂ€ndiga rĂ€ttigheter pĂ„ kontot) eller om vederbörande ska ha begrĂ€nsade rĂ€ttigheter. 

Om du vÀljer begrÀnsade rÀttigheter kan du vÀlja vilka skÀrmar anvÀndaren ska kunna publicera till och om denne ska kunna Àndra alla anslag eller bara sina egna.

Ordningsföljd och bestĂ€mma kontaktperson

PĂ„ den vĂ€nstra sidan av namnet pĂ„ anvĂ€ndaren hittar du en symbol med sex prickar   som du kan klicka pĂ„ och dra anvĂ€ndaren upp eller ner med i listan, för att Ă€ndra ordningen pĂ„ anvĂ€ndare i listan.

AnvĂ€ndaren som Ă€r överst i anvĂ€ndarlistan Ă€r kontaktperson för kontot, och denne kommer att fĂ„ e-post i samband med kontot. Kontaktpersonen mĂ„ste ha alla rĂ€ttigheter/administratörtillgĂ„ng pĂ„ kontot.

AnvÀndare med begrÀnsad tillgÄng

AnvĂ€ndare med begrĂ€nsad tillgĂ„ng pĂ„ kontot har inte möjlighet att se alla menyval, denne kan inte Ă€ndra kontotyp, se andra anvĂ€ndare eller bjuda in nya anvĂ€ndare till kontot. 
AnvÀndare med begrÀnsad tillgÄng kan endast se de skÀrmar i systemet som den har fÄtt tillgÄng till.

  • Kan administrera Egna anslag: Kan endast administrera egna anslag pĂ„ valda skĂ€rmar. Alla andra anslag Ă€r lĂ„sta (kan ses, men inte redigeras). Se information om att Ă€ndra Ă€gare av anslag hĂ€r.
  • Kan administrera Allas anslag: Kan se och administrera alla anslag pĂ„ kontot. 

Samma anvÀndare pÄ flera konton

En anvÀndare kan vara medlem pÄ flera konton. NÀr anvÀndaren loggar in fÄr denne vÀlja vilket konto som ska hanteras. NÀr anvÀndaren Àr inloggad kan denne byta konto genom att peka pÄ PinToMind-loggan överst pÄ skÀrmen, eller sÄ kan man vÀlja konto under "Meny" uppe till vÀnster.

Ta bort anvÀndare

Om en anvÀndare pÄ kontot av nÄgon anledning inte lÀngre Àr aktuell rekommenderar vi att man tar bort denne. Den gamla anvÀndaren kan tas bort genom att klicka pÄ "Ta bort" till höger om anvÀndarnamnet. För att kunna göra detta behöver man ha alla rÀttigheter pÄ kontot.