PinToMind Go đŸ–„đŸ“Č

Dela en informationsskÀrm i mobilen

Med PinToMind Go kan du enkelt dela din skÀrm med anstÀllda, elever, eller andra i din organisation. De kommer att kunna se innehÄllet i en snygg app för smartphone och surfplatta, eller pÄ sin dator.

Specialanpassad design

InnehÄllet Àr samma som pÄ skÀrmen, men med en anpassad design. PÄ mobilen vill man inte sitta och vÀnta pÄ att anslag ska "rulla förbi" som pÄ en stor skÀrm. HÀr fÄr man anslagen i en lÀsvÀnlig lista som man kan skrolla genom i lugn och ro.

Kom igÄng

  1. Ladda ner PinToMind Go för iOS/Android pĂ„ din smartphone eller surfplatta đŸ“±
  2. Testa gÀrna delningskoden "demo1" för att snabbt se nÄgra möjligheter.
  3. Logga in pÄ app.pintomind.com i en webblÀsare. GÄ till menyval SkÀrmar. För muspekaren över den skÀrmen i listan som du vill dela i mobilappen. Tryck "Börja dela", och du Àr igÄng pÄ ett ögonblick!

Du kan skapa ett Promo-anslag pÄ skÀrmen, eller dela lÀnken eller delningskoden till dem som du vill ska kunna se skÀrminnehÄllet i sina mobiler. Du kan avsluta delningen nÀr som helst, och du förbinder dig inte till nÄgot om du testar.

Extra information i mobilappen

Du kan lĂ€gga in extra information i Text&Bild-anslaget, som enbart visas i mobilappen (PinToMind Go), men inte pĂ„ skĂ€rmen pĂ„ vĂ€ggen. Det kan vara en lĂ€nk eller mer text, som man i mobil vy kan klicka pĂ„ "LĂ€s mer" för att se.

Skapa eller Àndra ett Text&Bild-anslag. Klicka pÄ "+ EXTRA" och lÀgg in mer text eller en lÀnk till mer information.

Skicka ut pushnotiser

Pushnotiser gör det möjligt att skicka ut en notis till anvÀndare av PinToMind Go-appen som informerar dem om att nÄgot nytt har publicerats pÄ skÀrmen.

NÀr man skapar ett nytt anslag vÀljer man först vilka skÀrmar man önskar att visa anslaget pÄ, och sedan kan man vÀlja om man dessutom vill skicka ut en pushnotis för det aktuella anslaget. Om man vÀljer "Skicka pushnotis" kommer en pushnotis att skickas ut till alla som "abonnerar" pÄ dessa skÀrmar i Go-appen, och har tillÄtit notiser frÄn PinToMind Go i instÀllningarna pÄ sin smartenhet.
AnvÀndarna kommer dÄ att fÄ en notis om att nÄgot nytt har publicerats, och de kan dÄ öppna appen för att se det nya anslaget.

GÄ direkt till skÀrm eller till anslag

NÀr man öppnar pushnotisen vÀljer man mellan tvÄ möjligheter: "GÄ till skÀrm", som tar dig till den skÀrmen dÀr det nya anslaget finns, eller "GÄ till anslag", som tar dig direkt till det nya anslaget.

Inte för alla typer av anslag

Pushnotiser Ă€r bara tillgĂ€ngligt för passande anslagstyper. Detta Ă€r för att förhindra förvirring vid t.ex. kalender- och Facebookanslag dĂ€r man möjligtvis skulle kunna förvĂ€nta sig att fĂ„ en pushnotis varje gĂ„ng nĂ„got nytt lĂ€ggs in i kalendern, eller nĂ€r nĂ„gon lĂ€gger ut nĂ„got nytt pĂ„ Facebook. Möjlighet för att skicka pushnotiser Ă€r tillgĂ€ngligt i textanslag, bildanslag (inkl. bild pĂ„ nĂ€tet), text & bild-anslag och YouTube-anslag.

Tips:

  • Efter att anslaget har publicerats och sparats tar det ungefĂ€r 1 minut innan pushnotisen skickas ut. Om man dĂ„ Ă„ngrar sig och raderar anslaget innan pushnotisen har skickats ut kommer ocksĂ„ pushnotisen att raderas och inget skickas ut.
  • Om man vid senare tillfĂ€lle Ă€ndrar pĂ„ ett anslag och dĂ„ vill skicka ut en ny pushnotis, sĂ„ kan man skicka ut en ny pushnotis för ett existerande anslag genom att klicka pĂ„ "Skicka pushnotis" och spara anslaget pĂ„ nytt.
  • Tidsstyrning: Anslag med tidsstyrning skickar ut pushnotis nĂ€r anslaget Ă€r satt till att visas första gĂ„ngen. Dvs. att om man sparar ett anslag som ska visas frĂ„n och med imorgon kl. 12, sĂ„ kommer pushnotisen att skickas ut dĂ„.
  • Om man abonnerar pĂ„ flera skĂ€rmar i Go-appen och administratören vĂ€ljer att skicka ut pushnotiser till flera av dessa skĂ€rmar, sĂ„ kommer man endast att ta emot en pushnotis per anslag.

Varför fÄr jag inte pushnotiser?

  • iOS: PĂ„ iOS fĂ„r man pushnotiser om man har tillĂ„tit notiser för appen. Om man tidigare inte har tillĂ„tit notiser pĂ„ sin iOS-enhet kan detta göras under "InstĂ€llningar" -> "Notiser" -> hitta "PinToMind Go" i listan -> och vĂ€lj "TillĂ„t notiser".
  • Android: Om man inte fĂ„r pushnotiser nu behöver man uppdatera appen till den nyaste versionen frĂ„n Google Play Store. Om man tidigare inte har tillĂ„tit notiser pĂ„ sin Android-enhet, kan detta göras under "InstĂ€llningar" -> "Notiser", och vĂ€lja «PinToMind Go».

FrÄgor? Ta kontakt med oss pÄ support@pintomind.com!