AnvÀndning av Chromebox (och Chromebit)

💡 Detta Ă€r information för installation och anvĂ€ndning av utrustning för PinToMind. Även om vi har en instruktion Ă€r det inte en rekommendation. Du hittar alltid information om utrustning vi rekommenderar pĂ„ vĂ„r webbplats.

Chrome-enheterna som ger nytt liv till gamla skÀrmar

Har du en gammal skÀrm eller tv som inte anvÀnds eller behöver en uppdatering? Du kan anvÀnda den som informationsskÀrm! Chromebox (och Chromebit*) Àr tvÄ prisvÀrda och enkla lösningar som kan blÄsa nytt liv i gamla skÀrmar! Det Àr bÄde ekonomiskt och miljövÀnligt!

*Google har gjort Ă€ndringar och tar bort Chromebit frĂ„n marknaden. Om du redan har en Chromebit kan du anvĂ€nda denna, men vid nyinköp gĂ€ller Chromebox.

Installation

VĂ€lj mellan Chromebox och Chromebit

Är det frĂ€mst nyheter, text och information du vill visa, eller vill du visa mycket bilder och videor? Chromebit Ă€r liten och prisvĂ€rd, men har nĂ„got lĂ€gre kapacitet Ă€n Chromebox - annars Ă€r anvĂ€ndningsomrĂ„det i stort sett likt. Om du planerar att visa Video-anslag pĂ„ skĂ€rmen rekommenderar vi Chromebox för bĂ€sta möjliga stabilitet.

Installation av  PinToMind Player gör att Chrome-enheter automatiskt startar visning av informationsskĂ€rmen i fullskĂ€rm nĂ€r de slĂ„s pĂ„, och att de automatiskt har daglig omstart.

Chrome-uppgradering (tidigare licens) pÄ nyare enheter

Google krĂ€ver Chrome-uppgradering pĂ„ bĂ„de Chromebit (efter uppgradering till Chrome 70) samt  "Chromebook, Chromebase och Chromebox frĂ„n 2017 eller senare" för att kunna anvĂ€nda enheten i kiosklĂ€ge, vilket vi rekommenderar. Detta gĂ€ller bl.a. Asus Chromebox 3. Kravet kan gĂ€lla andra, nyare enheter ocksĂ„, och kan komma att utvidgas till att gĂ€lla fler enheter.

Vi har skapat ett system för inköp av Chrome-uppgraderingar frÄn Google, sÄ att du slipper detta. Vi hanterar inköp av Chrome-uppgraderingar och skickar faktura pÄ samma sÀtt som för abonnemanget. Priset per enhet Àr 500 SEK ex. moms. per Är. Abonnemanget Àr fortlöpande och behöver sÀgas upp om du önskar att avsluta. Inbetalade belopp Äterbetalas inte om Chrome-uppgraderingen avslutas.

Köpa och montera

BestÀll Chromebox hos din hÄrdvaruleverantör

Om du inte har mus och tangentbord som kan kopplas till Chrome-enheten rekommenderar vi att du köper detta samtidigt.

Packa upp, koppla till mus, tangentbord, skĂ€rm och ström, och fĂ€st baktill pĂ„ skĂ€rmen – sĂ„ Ă€r du redo att anvĂ€nda den för visning av PinToMind-skĂ€rmen!