Användning av Chromebox och Chromebit

Chrome-enheterna som ger nytt liv till gamla skärmar

Har du en gammal skärm eller tv som inte används eller behöver en uppdatering? Du kan använda den som informationsskärm! Chromebox (och Chromebit*) är två prisvärda och enkla lösningar som kan blåsa nytt liv i gamla skärmar! Det är både ekonomiskt och miljövänligt!

*Google har gjort ändringar och tar bort Chromebit från marknaden. Om du redan har en Chromebit kan du använda denna, men vid nyinköp gäller Chromebox.

Installation

Välj mellan Chromebox och Chromebit

Är det främst nyheter, text och information du vill visa, eller vill du visa mycket bilder och videor? Chromebit är liten och prisvärd, men har något lägre kapacitet än Chromebox - annars är användningsområdet i stort sett likt. Om du planerar att visa Video-anslag på skärmen rekommenderar vi Chromebox för bästa möjliga stabilitet.

Installation av  PinToMind Player gör att Chrome-enheter automatiskt startar visning av informationsskärmen i fullskärm när de slås på, och att de automatiskt har daglig omstart.

Chrome-uppgradering (tidigare licens) på nyare enheter

Google kräver Chrome-uppgradering på både Chromebit (efter uppgradering till Chrome 70) samt  "Chromebook, Chromebase och Chromebox från 2017 eller senare" för att kunna använda enheten i kioskläge, vilket vi rekommenderar. Detta gäller bl.a. Asus Chromebox 3. Kravet kan gälla andra, nyare enheter också, och kan komma att utvidgas till att gälla fler enheter.

Vi har skapat ett system för inköp av Chrome-uppgraderingar från Google, så att du slipper detta. Vi hanterar inköp av Chrome-uppgraderingar och skickar faktura på samma sätt som för abonnemanget. Priset per enhet är 500 SEK ex. moms. per år. Abonnemanget är fortlöpande och behöver sägas upp om du önskar att avsluta. Inbetalade belopp återbetalas inte om Chrome-uppgraderingen avslutas.

Köpa och montera

Beställ Chromebox hos din hårdvaruleverantör

Om du inte har mus och tangentbord som kan kopplas till Chrome-enheten rekommenderar vi att du köper detta samtidigt.

Packa upp, koppla till mus, tangentbord, skärm och ström, och fäst baktill på skärmen – så är du redo att använda den för visning av PinToMind-skärmen!