Installation på Chrome-enheter - utan Chrome-uppgradering (tidigare licens)

Den här instruktionen är för dig som använder äldre Chrome-enheter som inte kräver Chrome-uppgradering. Efter uppgradering till Chrome 70 (hösten 2018) är det inte möjligt att installera utan Chrome-uppgradering. Efter att installationen är genomförd går enheten tillbaka till inloggningssidan istället för att starta PinToMind Player. 

Om du har en nyare chromeenhet behöver du ha en Chrome-uppgradering, och då ska du följa den här instruktionen. Du kommer inte att kunna gå vidare på punkten nedanför genom att trycka CTRL + ALT + K om du försöker att installera utan Chrome-uppgradering på en Chrome-enhet som Google kräver Chrome-uppgradering för. 


Använder du en äldre Chrome-enhet, så följer du punkterna här nedan och är igång på några minuter! 😄

Grundläggande inställningar och inloggning

När du startar Chrome-enheten leds du in i en guide. Följ punkterna nedan steg för steg, så är du snart igång.

Om Chrome-enheten har använts förut behöver den återställas till fabriksinställningar innan du går vidare. Se instruktion för att återställa längre ner på den här sidan.

 1. Välj språk, tangentbord och registrera nätverk. 
 2. Klicka på ”Fortsätt”. Läs och godkänn användarvillkoren för Google Chrome OS, och klicka ”Godkänn och fortsätt”.  OBS! Logga inte in än!
 3. Tryck nu CTRL + ALT + K (upprepa om det inte händer något på första försöket), och klicka ”Aktivera” och ”OK” för automatiskt kioskläge. 
 4. Logga in med ett Googlekonto. Vi rekommenderar att använda eller skapa ett Googlekonto som inte används till något annat.

Installera PinToMind player-app

Tips! Öppna p2m.tv/chromeos på Chrome-enheten, så kan du läsa resten av denna sida där, och enkelt kopiera och klistra in app-ID:t nedan.

 1. Öppna en ny flik i Google Chrome, och skriv in chrome://extensions i adressfältet
 2. Kryssa för ”Utvecklarläge” överst till höger på sidan.
 3. Klicka på ”Hantera kioskappar ...”
 4. Skriv/kopiera in app-ID: gbickdfkpeeleebkfafliiklhobbnkae
 5. Appen kommer nu att visas i listan. Tryck på appen och klicka på ”Inställd på att starta automatiskt”, så att det står "(automatisk uppstart)" efter namnet på appen, och därefter ”Klart”.
 6. OBS! Nytt från Chrome version 66! För att videoanslag ska spelas upp automatiskt på skärmen måste detta tillåtas. Skriv in chrome://flags/#autoplay-policy i adressfältet. Ändra "Autoplay policy" från "Default" till "No user gesture is required". Tryck "Relaunch now".
 7. Starta Chrome-enheten på nytt.
 8. Du får en fråga om ”Autostartbehörighet har begärts”, klicka ”Bekräfta” att appen ska starta automatiskt när maskinen slås på.

Koppla till skärmen

 1. Logga in på app.pintomind.com/connect på en annan pc eller mobil, och uppge koden på skärmen för att koppla enheten till ditt konto. 
 2. Välj vilken skärm som ska visas på enheten under "VÄLJ EN SKÄRM". 
  Du kan när som helst ändra vilken skärm som visas på denna enheten. Se info här.
 3. Skärmen du valde startar nu visning på din enhet.

Ta-daa! Chrome-enheten är färdiginstallerad, och klar att börja användas! 😄🎉

Genvägar i PinToMind Player på Chrome-enhet

När visningen har startat kan du använda följande genvägar:

 • CTRL + SHIFT + 5  laddar in innehållet i visningen på nytt
 • CTRL + SHIFT + 9  startar Chrome-enheten på nytt