Installation pÄ chromeenheter - med Chrome-uppgradering (tidigare licens)

💡 Detta Ă€r en instruktion för installation och anvĂ€ndning av utrustning för PinToMind. Även om vi har en instruktion Ă€r det inte en rekommendation. Du hittar alltid information om utrustning vi rekommenderar pĂ„ vĂ„r webbplats.

Den hÀr vÀgledningen Àr för dig som anvÀnder nyare chromeenheter och vill ha automatisk start av PinToMind nÀr enheten slÄs pÄ, och daglig omstart av enheten, samt vill anvÀnda vÄrt system för Chrome-uppgraderingar (tidigare Chrome-licens) frÄn Google.


OBS: Det gÄr inte att bestÀlla en ny Chrome-uppgradering i PinToMind 3, endast i PinToMind Classic. Om du anvÀnder PinToMind 3 och behöver Chrome-uppgradering, hÀnvisar vi till att anvÀnda eget Chrome Device Management.


AnvÀnder du en Àldre chromeenhet som inte krÀver Chrome-uppgradering, hittar du instruktion för den typen hÀr.


Starta din Chrome-enhet, logga in pÄ Chrome Device Management och starta skÀrmvisning

 1. Packa upp och koppla Chrome-enheten till ström och till skÀrmens HDMI-ingÄng.
 2. Koppla mus och tangentbord till Chrome-enheten.
 3. Om Chrome-enheten har varit i bruk tidigare behöver den ÄterstÀllas till fabriksinstÀllningar innan du gÄr vidare. Se vÀgledning för att ÄterstÀlla Chrome-enheter pÄ Googles webbsida.
 4. VÀlj sprÄk, tangentbord och trÄdlöst nÀtverk. OBS! Logga inte in pÄ Chrome-enheten!
 5. Tryck CTRL + ALT + E för att gÄ till sidan för att anmÀla in enheten i Chrome Device Management.


  Du behöver logga in pĂ„ app.pintomind.com och bestĂ€lla Chrome-uppgradering för att fĂ„ den information som behövs i följande punkter. OBS! Endast tillgĂ€ngligt i PinToMind Classic.

 6. Logga in med det anvÀndarnamn och lösenord som du fÄr pÄ den inloggade sidan pÄ ditt PinToMind-konto.
 7. Uppge TillgÄngsidentifierare - se information i listan över bestÀllda Chrome-uppgradering pÄ den inloggade sidanOBS! MÄste fyllas i, Àven om det stÄr "Valfritt" pÄ skÀrmen. Varje Chrome-uppgradering kan endast anvÀndas pÄ en enhet.

  💡 Tips: MĂ€rk den fysiska Chrome-enheten med TillgĂ„ngsidentifierare, sĂ„ att du enkelt kan hitta vilken enhet som anvĂ€nder vilken uppgradering.

 8. PinToMind Player startar och visar en kod. 
 9. PĂ„ en annan PC eller mobil: Logga in pĂ„ app.pintomind.com/connect, och uppge koden pĂ„ skĂ€rmen för att koppla enheten till ditt konto. 
 10. VĂ€lj vilken skĂ€rm som ska visas pĂ„ enheten under "VÄLJ EN SKÄRM". 

  Du kan nĂ€r som helst Ă€ndra vilken skĂ€rm som visas pĂ„ denna enheten. Se info hĂ€r.

 11. SkÀrmen du valde startar nu visning pÄ din enhet.

Thats it! PinToMind Player Ă€r nu installerad, och skĂ€rmen Ă€r redo att anvĂ€ndas. Testa gĂ€rna att slĂ„ av och pĂ„, för att kontrollera att den automatiskt startar som den ska.

GenvÀgar i PinToMind Player pÄ Chrome-enhet

NÀr visningen har startat kan du anvÀnda följande genvÀgar:

 • CTRL + SHIFT + 5  laddar in innehĂ„llet i visningen pĂ„ nytt.
 • CTRL + SHIFT + 9  startar chromeenheten pĂ„ nytt.

Avsluta Chrome-uppgradering

Om du senare önskar att avsluta, trycker du "Avsluta Chrome-uppgradering" i listan över licenser som Ă€r köpta. Vi kommer dĂ„ att avsluta Chrome-uppgraderingen och anmĂ€la den ut ur vĂ„rt Chrome device management. Enheten kommer efter omstart att stoppa visningen av informationsskĂ€rmen, och du kan rensa data frĂ„n chromeenheteten för att kunna anvĂ€nda den till andra Ă€ndamĂ„l. Inbetalade belopp Ă„terbetalas inte om Chrome-uppgraderingen avslutas. 

AnvÀnd eget Chrome Device Management

Chrome Device Management Ă€r ett webbaserat verktyg hos Google för att administrera och övervaka Chrome-enheter. PĂ„ Googles webbsidor hittar du  vĂ€gledning och mer information om Chrome Device Management.

Om du redan har, eller vill upprĂ€tta ett eget Chrome Device Management för att anvĂ€nda pĂ„ informationsskĂ€rmar, Ă€r det fullt möjligt. I sĂ„ fall kan du sjĂ€lv inrĂ€tta regler för Chrome-enheterna pĂ„ administrationssidorna och lĂ€gga till vĂ„r PWA-app via en webbadress. VĂ€lj "LĂ€gg till via URL" och anvĂ€nd " https://app.pintomind.com/live/".

Priser och mer information om köp av Chrome-uppgraderingar fÄr du hos en av Googles ÄterförsÀljare av Chrome-uppgraderingar.

FrÄgor? Ta kontakt med oss pÄ support@pintomind.com.