Installation på chromeenheter - med Chrome-uppgradering (tidigare licens)

Den här vägledningen är för dig som använder nyare chromeenheter och vill ha automatisk start av PinToMind när enheten slås på, och daglig omstart av enheten, samt vill använda vårt system för Chrome-uppgraderingar (tidigare Chrome-licens) från Google.
Vi har satt upp ett system för inköp av Chrome-uppgraderingar från Google, så att du slipper detta. Vi hanterar inköp av Chrome-uppgraderingar och skickar faktura på samma sätt som för abonnemanget. Priset per enhet är 500 SEK ex. moms per år. 

( Använder du en äldre chromeenhet som inte kräver Chrome-uppgradering, hittar du instruktion för den typen här.)

Använder du en nyare chromeenhet, följ punkterna här nedan, så är du igång på några minuter! 😄

 • Packa upp och koppla chromeenheten till ström och till skärmens HDMI-ingång.
 • Koppla mus och tangentbord till chromeenheten.
 • Om chromeenheten har varit i bruk tidigare behöver den återställas till fabriksinställningar innan du går vidare. Se vägledning för att återställa chromeenheter på Googles webbsida.
 • Välj språk, tangentbord och trådlöst nätverk. OBS! Logga inte in på chromeenheten!
 • Tryck CTRL + ALT + E för att gå till sidan för att anmäla in enheten i Chrome device management.

  Du behöver logga in på app.pintomind.com och beställa Chrome-uppgradering för att få den information som behövs i följande punkter. 

 • Logga in med det användarnamn och lösenord som du får på den inloggade sidan på ditt PinToMind-konto.
 • Uppge Tillgångsidentifierare och Enhetsplats - se information i listan över beställda Chrome-uppgradering på den inloggade sidanOBS! Måste fyllas i, även om det står "Valfritt" på skärmen. Varje Chrome-uppgradering kan endast användas på en enhet.
 • PinToMind Player startar. Ange skärmkod - samma kod som Enhetsplats i föregående punkt.

  Thats it! PinToMind Player är nu installerad, och skärmen är redo att användas. Testa gärna att slå av och på, för att kontrollera att den automatiskt startar som den ska.

  Avsluta Chrome-upgrade

 • Om du senare önskar att avsluta, trycker du "Avsluta Chrome-uppgradering" i listan över licenser som är köpta. Vi kommer då att avsluta Chrome-uppgraderingen och anmäla den ut ur vårt Chrome device management. Enheten kommer efter omstart att stoppa visningen av informationsskärmen, och du kan rensa data från chromeenheteten för att kunna använda den till andra ändamål. Inbetalade belopp återbetalas inte om Chrome-uppgraderingen avslutas. 

  Genvägar i PinToMind Player

  När visningen har startat kan du använda följande genvägar:

  • CTRL + SHIFT + 5  laddar in innehållet i visningen på nytt
  • CTRL + SHIFT + 7  för att registrera en ny skärmkod som ska visas
  • CTRL + SHIFT + 9  startar chromeenheten på nytt

  Om du vill: Använd eget Chrome device management

  Chrome device management är ett webbaserat verktyg hos Google för att administrera och övervaka Chrome-enheter. På Googles webbsidor hittar du  vägledning och mer information om Chrome device management.

  Om du redan har, eller vill upprätta ett eget Chrome device management för att använda på informationsskärmar, är det fullt möjligt. I så fall kan du själv inrätta regler för Chrome-enheterna, och installera  PinToMind Player via administrationssidorna. Priser och mer information om köp av Chrome-uppgraderingar får du hos en av Googles återförsäljare av Chrome-uppgraderingar.

  Frågor? Ta kontakt med oss på support@pintomind.com.