Installation pÄ chromeenheter - med Chrome-uppgradering (tidigare licens)

💡 Detta Ă€r en instruktion för installation och anvĂ€ndning av utrustning för PinToMind. Även om vi har en instruktion Ă€r det inte en rekommendation. Du hittar alltid information om utrustning vi rekommenderar pĂ„ vĂ„r webbplats.

Den hÀr vÀgledningen Àr för dig som anvÀnder nyare chromeenheter och vill ha automatisk start av PinToMind nÀr enheten slÄs pÄ, och daglig omstart av enheten, samt vill anvÀnda vÄrt system för Chrome-uppgraderingar (tidigare Chrome-licens) frÄn Google.
Vi har satt upp ett system för inköp av Chrome-uppgraderingar frĂ„n Google, sĂ„ att du slipper detta. Vi hanterar inköp av Chrome-uppgraderingar och skickar faktura pĂ„ samma sĂ€tt som för abonnemanget. Priset per enhet Ă€r 500 SEK ex. moms per Ă„r. 

( AnvÀnder du en Àldre chromeenhet som inte krÀver Chrome-uppgradering, hittar du instruktion för den typen hÀr.)

AnvĂ€nder du en nyare chromeenhet, följ punkterna hĂ€r nedan, sĂ„ Ă€r du igĂ„ng pĂ„ nĂ„gra minuter! 😄

 • Packa upp och koppla chromeenheten till ström och till skĂ€rmens HDMI-ingĂ„ng.
 • Koppla mus och tangentbord till chromeenheten.
 • Om chromeenheten har varit i bruk tidigare behöver den Ă„terstĂ€llas till fabriksinstĂ€llningar innan du gĂ„r vidare. Se vĂ€gledning för att Ă„terstĂ€lla chromeenheter pĂ„ Googles webbsida.
 • VĂ€lj sprĂ„k, tangentbord och trĂ„dlöst nĂ€tverk. OBS! Logga inte in pĂ„ chromeenheten!
 • Tryck CTRL + ALT + E för att gĂ„ till sidan för att anmĂ€la in enheten i Chrome device management.

  Du behöver logga in pĂ„ app.pintomind.com och bestĂ€lla Chrome-uppgradering för att fĂ„ den information som behövs i följande punkter. 

 • Logga in med det anvĂ€ndarnamn och lösenord som du fĂ„r pĂ„ den inloggade sidan pĂ„ ditt PinToMind-konto.
 • Uppge TillgĂ„ngsidentifierare och Enhetsplats - se information i listan över bestĂ€llda Chrome-uppgradering pĂ„ den inloggade sidanOBS! MĂ„ste fyllas i, Ă€ven om det stĂ„r "Valfritt" pĂ„ skĂ€rmen. Varje Chrome-uppgradering kan endast anvĂ€ndas pĂ„ en enhet.
 • PinToMind Player startar. Ange skĂ€rmkod - samma kod som Enhetsplats i föregĂ„ende punkt.

  Thats it! PinToMind Player Ă€r nu installerad, och skĂ€rmen Ă€r redo att anvĂ€ndas. Testa gĂ€rna att slĂ„ av och pĂ„, för att kontrollera att den automatiskt startar som den ska.

  Avsluta Chrome-upgrade

 • Om du senare önskar att avsluta, trycker du "Avsluta Chrome-uppgradering" i listan över licenser som Ă€r köpta. Vi kommer dĂ„ att avsluta Chrome-uppgraderingen och anmĂ€la den ut ur vĂ„rt Chrome device management. Enheten kommer efter omstart att stoppa visningen av informationsskĂ€rmen, och du kan rensa data frĂ„n chromeenheteten för att kunna anvĂ€nda den till andra Ă€ndamĂ„l. Inbetalade belopp Ă„terbetalas inte om Chrome-uppgraderingen avslutas. 

  GenvÀgar i PinToMind Player

  NÀr visningen har startat kan du anvÀnda följande genvÀgar:

  • CTRL + SHIFT + 5  laddar in innehĂ„llet i visningen pĂ„ nytt
  • CTRL + SHIFT + 7  för att registrera en ny skĂ€rmkod som ska visas
  • CTRL + SHIFT + 9  startar chromeenheten pĂ„ nytt

  Om du vill: AnvÀnd eget Chrome device management

  Chrome device management Ă€r ett webbaserat verktyg hos Google för att administrera och övervaka Chrome-enheter. PĂ„ Googles webbsidor hittar du  vĂ€gledning och mer information om Chrome device management.

  Om du redan har, eller vill upprĂ€tta ett eget Chrome device management för att anvĂ€nda pĂ„ informationsskĂ€rmar, Ă€r det fullt möjligt. I sĂ„ fall kan du sjĂ€lv inrĂ€tta regler för Chrome-enheterna, och installera  PinToMind Player via administrationssidorna. Priser och mer information om köp av Chrome-uppgraderingar fĂ„r du hos en av Googles Ă„terförsĂ€ljare av Chrome-uppgraderingar.

  FrÄgor? Ta kontakt med oss pÄ support@pintomind.com.