Lägga till en ny skärm/kanal ➕🖥

Innehåll i den här artikeln:

PinToMind 3

ℹ️ SKÄRMAR blir till KANALER i PinToMind 3. 
En kanal är en samling anslag som visas på din infoskärm. Du kan vise en kanal på flera fysiska skärmar (enheter), och du byter kanal på anslutna fysiska enheter sömlöst och omedelbart. 

När du har flera kanaler registrerade på ditt konto, kan du välja att visa både lik och olik information på de olika kanalerna. När du skapar eller ändrar i ett anslag, kan du enkelt välja vilken eller vilka kanaler som anslaget ska visas på.

Lägg till ny kanal

 1. För att lägga till en ny kanal, går du till vänster menyfält och trycker på "+" vid "Kanaler". Du kan också gå till "Kanaler" och välja "+ Ny kanal".
 2. Välj bland olika utgångspunkter; liggande/stående skärm med olika områden.
 3. Skriv in namnet på din nya kanal.
 4. Gör val i layout och tema för hur du vill att kanalen ska se ut. Välj språk och tidszon.
  Inställningar för kanalen* kan också göras i ett senare skede, och ändras när som helst.
 5. Tryck Spara.

*Inställningar för kanal

När kanalen är skapad kan du under ⚙️ för kanalen välja:

 • Vilken layout och vilka områden kanalen ska ha. Våra snygga layouter har ett eller flera områden för anslag, och vissa har egna områden för klocka och logotyp.
 • Vilket tema kanalen ska ha. Temat ger kanalen ett helhetligt och professionellt uttryck, och kan anpassas vid behov. Du kan också skapa ett nytt tema.
 • Språk och tidszon för kanalen.
 • Tryck på mobilikonen 📱 för att välja att dela kanalen till mobilappen PinToMind Go.

PinToMind Classic

För att enkelt kunna skilja de fysiska skärmarna/enheterna från varandra rekommenderar vi att du skapar en skärm i systemet ( "Meny" - "Skärmar") per fysisk enhet, och ger dem passande namn, t.ex. skärmens fysiska placering.

När du har flera olika skärmar registrerade under menyval " Skärmar" kan du också välja att visa både lik och olik information på de olika skärmarna. Då väljer du enkelt när du skapar eller ändrar i ett anslag, vilken eller vilka skärmar som det anslaget skall visas på.

Lägg till en skärm

För att lägga till en ny skärm, går du till menyvalet "Skärmar".

Under "Skärmar" lägger du till en ny skärm genom att skriva in namnet på den nya skärmen i fältet "Namnge den nya skärmen". Välj gärna att kopiera anslag och inställningar från en annan skärm, så har du något att börja med. Klicka sedan på "SKAPA".  
Kopiering av anslag och inställningar från en skärm till en annan kan även redigeras efteråt.

Har du tillräckligt med skärmlicenser?

För att kunna lägga till en ny skärm, behöver du ha ett abonnemang som kan ha fler skärmar än antalet som redan finns. På ett provkonto kan man skapa ett obegränsat antal skärmar, men på ett aktiverat konto kan man endast ha så många registrerade skärmar som kontot anger.

Om du behöver uppgradera kontot för att kunna lägga till fler skärmar, går du till menyval "Inställningar" och väljer en passande prisplan där. Alternativt lägger du till fler skärmar i prisplanerna FLEXI, LARGE eller FRIVILLIG.

Frågor? Kontakta oss på support@pintomind.com!