Pushnotiser i PinToMind Go đŸ“±đŸ’Ź

Pushnotiser gör det möjligt att skicka ut en notis till anvÀndare av PinToMind Go-appen som informerar dem om att nÄgot nytt har publicerats pÄ skÀrmen. Ett perfekt sÀtt att dela informationen med de som inte befinner sig vid den fysiska infoskÀrmen!

Skicka ut pushnotiser

NĂ€r man skapar ett nytt anslag vĂ€ljer man först vilka skĂ€rmar man önskar att visa anslaget pĂ„, och sedan kan man vĂ€lja om man dessutom vill skicka ut en pushnotis för det aktuella anslaget. 

Om man vĂ€ljer "Skicka pushnotis" kommer en pushnotis att skickas ut till alla som "abonnerar" pĂ„ dessa skĂ€rmar i Go-appen, och har tillĂ„tit notiser frĂ„n PinToMind Go i instĂ€llningarna pĂ„ sin smartenhet. AnvĂ€ndarna kommer dĂ„ att fĂ„ en notis om att nĂ„got nytt har publicerats, och de kan dĂ„ öppna appen för att se det nya anslaget. 

Pushnotis och tidsstyrning

Anslag med tidsstyrning skickar ut pushnotis nÀr anslaget Àr satt till att visas pÄ skÀrmen första gÄngen. Det innebÀr, att om man t.ex. sparar ett anslag som ska visas frÄn och med imorgon kl. 12.00, sÄ kommer pushnotisen att skickas ut först dÄ.

GÄ direkt till skÀrm eller till anslag

NÀr man öppnar pushnotisen vÀljer man mellan tvÄ möjligheter: "GÄ till skÀrm", som tar dig till den skÀrmen dÀr det nya anslaget finns, eller "GÄ till anslag", som tar dig direkt till det nya anslaget.

Inte för alla typer av anslag

Pushnotiser Ă€r bara tillgĂ€ngligt för passande anslagstyper. Detta Ă€r för att förhindra förvirring vid t.ex. kalender- och Facebookanslag dĂ€r man möjligtvis skulle kunna förvĂ€nta sig att fĂ„ en pushnotis varje gĂ„ng nĂ„got nytt lĂ€ggs in i kalendern, eller nĂ€r nĂ„gon lĂ€gger ut nĂ„got nytt pĂ„ Facebook. Möjlighet för att skicka pushnotiser Ă€r tillgĂ€ngligt i  textanslag, bildanslag (inkl. bild pĂ„ nĂ€tet), text & bild-anslag och YouTube-anslag.

Tips:

  • Efter att anslaget har publicerats och sparats tar det ungefĂ€r 1 minut innan pushnotisen skickas ut. Om man dĂ„ Ă„ngrar sig och raderar anslaget innan pushnotisen har skickats ut kommer ocksĂ„ pushnotisen att raderas och inget skickas ut.
  • Om man vid senare tillfĂ€lle Ă€ndrar pĂ„ ett anslag och dĂ„ vill skicka ut en ny pushnotis, sĂ„ kan man skicka ut en ny pushnotis för ett existerande anslag genom att klicka pĂ„ "Skicka pushnotis" och spara anslaget pĂ„ nytt.
  • Om man abonnerar pĂ„ flera skĂ€rmar i Go-appen och administratören vĂ€ljer att skicka ut pushnotiser till flera av dessa skĂ€rmar, sĂ„ kommer man endast att ta emot en pushnotis per anslag.

Varför fÄr jag inte pushnotiser?

  • iOS: PĂ„ iOS fĂ„r man pushnotiser om man har tillĂ„tit notiser för appen. Om man tidigare inte har tillĂ„tit notiser pĂ„ sin iOS-enhet kan detta göras under "InstĂ€llningar" -> "Notiser" -> hitta "PinToMind Go" i listan -> och vĂ€lj "TillĂ„t notiser".
  • Android: Om man inte fĂ„r pushnotiser nu behöver man uppdatera appen till den nyaste versionen frĂ„n Google Play Store. Om man tidigare inte har tillĂ„tit notiser pĂ„ sin Android-enhet, kan detta göras under "InstĂ€llningar" -> "Notiser", och vĂ€lja «PinToMind Go».