Text och bild 🖼💬

Text & bild-anslaget är ett av våra populäraste anslag. En bild - och några ord -  säger mer än tusen ord! 😉

Du hittar detta anslaget högst upp i menyn för Nytt anslag.

Även efter att du har valt en av underkategorierna, Bara text, Vänster, Mellan eller Auto, kan du ändra överst på sidan för redigering av anslaget.

Text

Vänster, höger, eller centrerad

Du väljer textjustering överst i anslaget. Om en bild är placerad över texten och inte har full bredd kommer bilden att följa samma justering som texten.

Textstorlek

Justera enkelt textstorleken genom att dra mellan ”A-” och ”A+” i menyn. När du justerar textstorleken justeras automatiskt både titel och meddelandetext, så att dessa står i förhållande till varandra.

Markerad text, kursiv och tabell

I verktygsfältet längst upp i anslaget finns det olika redigeringsalternativ, såsom markerad text. Du kan också infoga en tabell eller göra en lista.

Infoga tabell, HTML m.m.

Genom att högerklicka i textfältet får du möjlighet att infoga en tabell, HTML, mm.

Emojis 😎

De vanligaste emojisarna finns under smileyikonen högst upp på anslaget. Vill du ha fler möjligheter hittar du en översikt över emojis och koderna för dessa  på den här sidan.

Bild

Placering och utsnitt

Om du har bild kan du välja om denna ska placeras till vänster om texten, eller om den ska placeras över texten. I båda fallen kommer titeln att visas över bilden och texten. Du kan även använda bildanslag Auto, mer information om Auto finner du längre ner.

I bildramen hittar du handtag för att justera utsnitt och storlek på bilden. Det finns också en ikon för att justera bilden till kvadrat eller till fullstorlek.

Valfri vit ram

Du kan använda transparenta bilder (PNG). Standard är att vi lägger en vit bakgrund och ram bakom bilden. Detta hittar du möjligheter att justera när du för muspekaren över bildytan.

Drag-and-drop från startsidan

Om du använder webbläsaren  Chrome: När du befinner dig på startsidan, där du ser listan över anslag, kan du börja på ett nytt anslag bara genom att dra bilden du vill publicera in i webbläsaren. Då öppnas ett nytt anslag och du kan släppa bilden i bildramen.

Klistra in från urklipp

Bilder som ligger i urklipp kan klistras in genom att välja ”klistra in”, eller snabbast ctrl + v. Om du har Mac är kortkommandot  ⌘ + v. Detta kan användas på bilder som du kopierar från en webbsida eller din egen dator – och du kan också använda det för att visa ett urklipp från ett kalkylark.

Lägg gärna till  tidsstyrning om det är ett anslag som bara är aktuellt under en viss tidsperiod. 

Bildbeskrivning

Om man vill ha en bildbeskrivning i ett Text & Bild-anslag, går det att lägga till en kort beskrivning på bilden, i fältet för copyright.

Bildanslag Auto

Vid användning av bildanslaget Auto, får alla bilder samma layout, oavsett vilken riktning de har. Detta bidrar till en fin och sömlös visning på skärmen, när flera anslag efter varandra får samma layout. 

Lägg in extra information i PinToMind Go

Notera att det här är ett anslag där du kan lägga in extra information som kan visas under "Läs mer" i mobilappen  PinToMind Go. Klicka på "+ EXTRA" och lägg in text och/eller länk till mer information.

Välj skärmen/skärmarna som du vill att anslaget ska visas på, och kom ihåg att spara.

Frågor? Ta kontakt med oss på support@pintomind.com!